Top

Merhaba Türkiye!

Merhaba Türkiye!

KVBlog’a hoş geldiniz!


Kişisel verilerimiz yasal zeminde çalışan iş dünyasının çarklarını döndüren temel girdi haline geldi. Ama aynı zamanda yasadışı piyasalarda en çok alışverişi yapılan bir metaya da dönüştü.

Artık bir bilgi toplumunda yaşıyoruz. Bu yüzden kişisel verilerimizin korunması ve güvenliği, hem bizim, hem de bu verileri kullanarak yasal zeminde çalışan kuruluşlar için çok önemli hale geldi. Bu durumun bir sebebi teknolojide yaşanan akıl almaz gelişmeler. Ama bizi dönüşmeye zorlayan asıl sebep GDPR ve KVK gibi tüm dünyada veri koruma yasalarının çıkmış olması.


Bu yeni yasal rejimler altında kişisel veri, ticari bir araç olmanın ötesine geçiyor. Yeni yasal düzenlemeler çok ağır yaptırımlar getiriyor. Bu yüzden kişisel veri tüm veri işleyenler için aynı zamanda bir risk.


Clock&Wise, KVK yasasının yayınlandığı 2016 yılından beri kişisel veri yasal rejimine uyum konusunda idari ve teknik destek veren bir marka. Hedeflerimizden birisi de bireylerde, kuruluşlarda ve genel olarak toplumda konunun farkındalığının artması. Bu amaçla iki yıldır yayında olan verikorumahukuku.org adresindeki blogumuzu yenilemeye karar verdik. Blogumuz üzerinden sağladığımız bilgilendirme desteği yenilenmiş yüzü ve bilgi hiyerarşisi ile artık KVBLOG’da sizlerle olacak.


Yeni yıla ve 2020’lere güzel bir başlangıç olması dileğiyle

Melih R. Çalıkoğlu
Melih R. Çalıkoğlu
Yorum Bulunmuyor

Yorum Yapın