Top
Gizlilik politikası – kişiselveriler.blog
fade
3
privacy-policy,page-template-default,page,page-id-3,eltd-core-1.2.1,flow-ver-1.6.3,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-type2,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-dark-header,eltd-header-style-on-scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Gizlilik politikası

kişiselveriler.blog / Gizlilik politikası

Biz kimiz

KVBLOG Web sitemizin adresi: https://kisiselveriler.blog. KVBLOG, kişisel veriler konusunda kurum ve kuruluşlara danışmanlık vererek, bu alanda oluşan yasal çerçeveye uyumları için yardım eden bir girişim olan CLOCK&WISE’a aittir.

Verileriniz nasıl ve ne için işleniyor?


Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş şeklide takip yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkleşiminizi takip etme dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

KVBLOG (kisiselveriler.blog)  web sitesi ziyaretçilerinin kullanıcılarının (bundan sonra her ikisi “Kullanıcı” olarak anılacaktır) gizliliğinin ve kişisel verilerinin korunmasına büyük bir önem vermektedir. Başta T.C. Anayasası ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) olmak üzere tabi olduğu mevzuat hükümlerine riayet etmek için her türlü teknik ve idari tedbiri alan KVBLOG, işbu Gizlilik Politikası’nda Kullanıcı’ların hangi kişisel verilerini ne şekilde işlediğini ve veri güvenliği nasıl sağladığını, Kullanıcı’ların hangi haklara sahip olduğunu açıklamayı amaçlamaktadır. 

Kullanıcı, KVBLOG web sitesini kullanarak kişisel verilerinin işbu Gizlilik Politikası’nda açıklandığı şekilde işlenmesine rıza göstermektedir. Kullanıcı tarafından bir başkasına ait kişisel verilerin paylaşıldığı hallerde, Kullanıcı tarafından veri sahibinin rızasının alındığını ve bilgilendirme yapıldığı varsayılır. Kişisel verilerinizin bu şekilde toplanmasını, kullanılmasını ve paylaşılmasını kabul etmiyorsanız, lütfen KVBLOG web sitesini kullanmayınız. 

Sitemiz, üçüncü kişilere ait internet sitelerine veya portallara linkler verebilecektir. Şirketimiz, bu sitelerin gizlilik politikalarına ve içeriklerine ilişkin herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ

A. GENEL İLKELER


KVBLOG, web sitesi üzerinden elde ettiği kişisel verilerin işlenmesinde Kanun’un 4. maddesinde düzenlenen aşağıdaki genel ilkelere uygun hareket etmektedir:

  • Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma
  • Doğru ve gerektiğinde güncel olma
  • Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme
  • İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma
  • İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme

B. KİŞİSEL VERİ İŞLEME AMAÇLARI

KVBLOG kullanıcıların kişisel verilerini Kanun ve ikincil düzenlemelere uygun olarak aşağıda belirtilen amaçlarla işlenmektedir:

Hukuki Yükümlülükler: Başta çevrimiçi kullanıcı verilerinin ilgili mevzuata uygun şekilde işlenmesi ve idari/adli makamlardan gelen bilgi taleplerinin cevaplandırılması olmak üzere, kişisel verileriniz yasal hükümlerin gerektirmesi halinde mevzuatta öngörülen şekillerde işlenebilir, aktarılabilir ve ilgili mevzuatta öngörülen ya da amaç için gerekli olan süre boyunca saklanabilir. 

Uyuşmazlıkların Çözümü: KVBLOG ileride ortaya çıkabilecek uyuşmazlıklarda hukuka uygun işlemler gerçekleştirdiğini ve yasal yükümlülüklerini yerine getirdiğini ispatlamak ve uyuşmazlıkların çözümünü sağlamak amacıyla kişisel verilerinizi işleyebilir, ilgili yasal merciler ile paylaşabilir. 

Hizmetlerin İyileştirilmesi ve Müşteri Memnuniyeti: Kişisel verileriniz web sitesi deneyiminizi iyileştirmek amacıyla analitik çalışmaların yürütülmesi, talep, şikâyet ve önerilerinizin değerlendirilerek müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesini artırmaya yönelik aksiyonlar alınması amaçlarıyla işlenmektedir. 

Pazarlama/Reklam:  Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Böylece, takip eden yorumlarınızı denetim kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyabilir ve onaylayabiliriz.

Web sitemize kayıt yaptıran kullanıcılar için (varsa) kullanıcı profilinde sağladıkları kişisel bilgileri de saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adı değiştirme hariç). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

Adınız-Soyadınız, elektronik posta adresiniz ve web sitenize ait veriler, kisiselveriler.blog sitesinin sahibi ve veri sorumlusu olan Clock&Wise ile de (www.clockandwise.com) blogun etkinliğini ölçmek ve artırmak amacıyla paylaşılır. Clock&Wise sağladığınız iletişim bilgilerinizi, sizlere önemli gün ve bayramlarda kutlama mesajları göndermek, kişisel veri dünyasında olup bitenlerden sizi haberdar etmek ve kendi çözüm ve programları hakkında sizlere tanıtım ve reklam amaçlı mesajlar atmak için kullanabilir.

Yorumlar: Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca istenmeyen yorum tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı bilgisi metnini de toplarız.

E-posta adresinizden oluşturulmuş anonimleştirilmiş bir metin (hash olarak da adlandırılır) Gravatar hizmetine, servisi kullanıp kullanmadığınızı görmek için, sağlanabilir. Gravatar servisinin gizlilik politikası şu adrestedir: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuzun onaylanmasından sonra profil resminiz yorumunuzla birlikte herkese görünür.

Ortam: Görselleri web sitesine yüklerseniz, gömülmüş konum verileri (EXIF GPS) içeren görseller yüklemekten kaçınmalısınız. Web sitesi ziyaretçileri, web sitesindeki görsellerden herhangi bir konum bilgisini indirip çıkarabilir.

İletişim formları: KVBLOG, kullanıcıların kişisel veriler ve diğer ilgili alanlarda sormak isteyebileceği konulara ilişkin iletişim formları oluşturabilir ve bu amaçla adınızı, soyadınızı, elektronik posta adresinizi ve web adresinizi sizden isteyebilir.

Çerezler: Sitemize bir yorum bırakırsanız, isminizi, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlerde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmanız gerekmez. Bu çerezler bir yıl süresince kalır.

Eğer giriş sayfasımızı ziyaret ederseniz, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme seçiminizi kaydetmek için birkaç çerez kaydedeceğiz. Giriş çerezleri iki gün ve ekran seçenekleri çerezleri bir yıl boyunca kalır. “Beni hatırla” seçeneğini seçereniz, girişiniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve sadece düzenlediğiniz makalenin yazı kimliğini gösterir. 1 gün sonra zaman aşımına uğrar.

Diğer sitelerden gömülen içerik: Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, görseller, makaleler, vb.) Içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülen içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi, tam olarak aynı şekilde davranır.

KVBLOG, açık rıza vermeniz halinde bilgilerinizi çeşitli reklam ve pazarlama faaliyetleri için kullanabilir. Bu kapsamda kişisel verileriniz, potansiyel müşteri kaydı oluşturmak, kampanya ve fırsatlardan sizleri haberdar etmek, profilleme, hedefleme ve reklam faaliyetleri yürütmek, geçmiş tercihlerinize ve beğenilerinize en uygun teklifleri karşınıza çıkarmak, web sitemiz üye profilinde kayıtlı tercihlerinize uygun olarak e-bülten göndermek amaçlarıyla işlenebilir. Kişisel verileriniz, pazarlama faaliyetlerine onay vermediğiniz ya da onayınızı geri aldığınız durumlarda söz konusu amaçlarla işlenmeyecektir. 

C. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENMESİNİN HUKUKİ SEBEPLERİ

KVBLOG kişisel verileri, Kanun’da yer alan hukuki sebeplerden en az birinin varlığı halinde işlemektedir. Yukarıda belirtilen kişisel veri işleme amaçlarının dayandığı hukuki sebepler şu şekildedir: 

  • Hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri, Kanun m.5/2 (ç) hükmünde belirtilen hukuki sebebe dayanır.
  • Uyuşmazlıkların çözümü için kişisel verilerin işlendiği haller, Kanun m.5/2(e) hükmünde belirtilen bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması hukuki sebebine dayanır.
  • Pazarlama ve reklam amaçlı faaliyetler, Kanun m.5/1de belirtilen açık rıza hukuki sebebine dayalı olarak gerçekleştirilebilir.
  • Hizmetlerin iyileştirilmesi ve müşteri memnuniyeti ile iletişim amaçlarına dayalı faaliyetler, Kanun m.5/2(f) hükmünde düzenlenen meşru menfaat hukuki sebebine dayalı olarak yürütülmektedir.

D. KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMLERİ

KVBLOG Kullanıcı’ya sunduğu hizmetler ve yukarıda belirtilen veri işleme amaçları kapsamında kişisel verileri elektronik ortamda, elektronik formlar aracılığı ile ve e-posta kanallarıyla, web sitesinde yer alan iletişim formları, üyelik kayıt formları ya da web sitesi canlı destek paneli, web analiz araçları ve çerezler vasıtasıyla toplayabilmektedir. Bunun yanı sıra Kullanıcı’nın başka yöntemlerle KVBLOG ile iletişime geçerek açıkladığı durumlarda da kişisel verileri toplamaktadır.

E. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Kişisel verilerin güvenliği ve ilgili mevzuat hükümlerine riayet etme konusunda yüksek hassasiyet gösteren KVBLOG, kişisel verileri yalnızca gerekli olduğu ölçüde hukuka uygun olarak paylaşmakta; bunun dışında herhangi bir ticari amaçla aktarmamakta veya üçüncü kişilere satmamaktadır. 

Bunun yanı sıra Kullanıcı kişisel verileri Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen şartlar çerçevesinde iş ortakları ve dış hizmet alımı gerçekleştirdiği tedarikçileriyle paylaşılabilir.

Resmi Makamlarla Kişisel Veri Paylaşımı

KVBLOG, web sitesi ve mobil uygulamaya yapılan ziyaret veya üyeliğe ilişkin kişisel verileri ve gezinme bilgileri gibi trafik bilgilerini; tabi olduğu mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla (suçla mücadele, devlet ve kamu güvenliğinin tehdidi ve benzeri ancak bununla sınırlı olmamak üzere yasal veya idari olarak bildirim veya bilgi verme yükümlülüğünün mevcut olduğu durumlarda) yasal olarak bu bilgileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşabilecektir.

F. KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VE ANONİMLEŞTİRİLMESİ

KVBLOG web sitesi ve mobil uygulaması aracılığıyla işlediği kişisel verileri, ilgili mevzuatta öngörülen süreler ve/veya işleme amacının gerektirdiği süre boyunca saklamaktadır. Bu sürenin sona ermesi durumunda kişisel veriler, Kanun ve Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik’e uygun olarak imha edilmektedir.

1. ÇEREZLER

KVBLOG, Kullanıcı’nın web sitesi deneyimini iyileştirmek vb. amaçlarla çerezler kullanmaktadır. Çerezlere ilişkin detaylı bilgi için Çerez Politikası’nı inceleyebilirsiniz.

2. WEB İZLEME

KVBLOG web sitesi , Google, Inc. (“Google”) tarafından sağlanan bir web analitik hizmeti olan Google Analytics’i kullanarak analiz, pazarlama ve optimizasyon amacı ile verileri toplamakta ve saklamaktadır. Mevcut web tarayıcınız için buraya tıklayarak gelecekte geçerli olmak üzere Google Analytics tarafından izlenmeyi reddedebilirsiniz.   Web izlemeye ilişkin ayrıntılı bilgi Google Gizlilik Politikası’nda ve Hotjar Gizlilik Politikası’nda yer almaktadır

3. ÇOCUKLARA AİT KİŞİSEL VERİLER

Şirketimizin web sitesi ve mobil uygulamasının yetişkinler tarafından kullanılması öngörülmüş olup sunulan hizmetler çocuklara yönelik değildir. 18 yaşından küçüklerin Şirketimizin sunduğu hizmetleri kullanabilmesi için veli ya da vasisinin rızası gerekmektedir. 18 yaşından küçük bir çocuktan bilgi alınması durumunda KVBLOG bu bilgiyi silme hakkına sahiptir. 

4. SOSYAL MEDYA EKLENTİLERİ

KVBLOG web sitesine ve mobil uygulamasına çeşitli sosyal medya eklentileri entegre edilmiştir. Entegre edilmiş sosyal medya butonlarından birine tıklandığında Kullanıcı bilgilerinden bazıları sosyal medya sağlayıcılarla paylaşılır. Aynı anda sosyal medya hesabında Kullanıcı’nın oturumu açıksa veya sosyal medya çerezleri Kullanıcı’nın tarayıcısında kayıtlıysa, sosyal medya sağlayıcı web sitemizdeki ya da mobil uygulamamızdaki ziyareti tanıyabilir ve Kullanıcı’nın sosyal medya profilinde bu aktiviteleri gösterebilir. 

Kullanıcı’nın bir sosyal ağ üzerinde bir hesabının bulunmaması (örneğin Facebook), eklentinin sağlayıcısına giriş yapılmaması veya eklentinin tıklanmamış olması halinde dahi sosyal medya sağlayıcılarının ziyaret edilen bir web sitesinin URL bilgisi veya IP adresi gibi bilgileri kaydetmesi mümkündür. 

Sosyal ağların KVBLOG web sitesini ziyaretinizi kullanıcı hesaplarınızla ilişkilendirmesini önlemek için, web sitemizi ziyaret etmeden önce kullanıcı hesabınızdan çıkış yapmanız önerilmektedir. 

KVBLOG web sitesi ve mobil uygulamasında entegre edilmiş olan sosyal medya eklentilerine ilişkin daha fazla bilgi için ilgili sosyal medyanın gizlilik politikasını okumanızı öneririz. 

Facebook: https://tr-tr.facebook.com/privacy/explanation 

Twitter: https://twitter.com/en/privacy#update 

Google/Youtube: https://policies.google.com/privacy?hl=tr&gl=ZZ 

Pinterest: https://policy.pinterest.com/tr/privacy-policy 

Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388 

Linkedin: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy?_l=tr_TR

6. KULLANICININ HAKLARI

Haklarınız ve verilerinizi işleyişimiz hakkında daha fazla bilgiyi Aydınlatma Metnini inceleyerek de öğrenebilirsiniz. Kullanıcı, veri sahibi sıfatıyla web sitemize başvurarak;

  • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhini bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinin Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

7. GİZLİLİK POLİTİKASINDA YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLER

KVBLOG, işbu Gizlilik Politikası’nda her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, değiştirilmiş yeni Gizlilik Politikası’nın yayınlandığı gün geçerlilik kazanır. İşbu Gizlilik Politikası’ndaki değişikliklerden haberdar olunması için, Kullanıcı’lara gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

8. İLETİŞİM

Gizlilik Politikası ile ilgili soru ve taleplerinizi <kisiselveriler.editoryal@gmail.com> adresinden iletebilirsiniz.